O nama

Predsjednik udruge je mr.sc. Cveto Šušmelj.

Predsjednica IO udruge ja Nadežda Eterović.

Predsjednica nadzornog odbora je Irena Novak.

Tajnica udruge je Ana Božulić.

Članovi IO udruge su: Elvira Bavčević, Ana-Viktorija Dešković, Gabriela Frakić, Vera Hrga, Katica Kaštelan, Tatjana Kurajica, Ana Matusinović.

Povijest udruge

SKD Triglav osnovan je 9. svibnja 1992. Prvi i dugogodišnji predsjednik bio je Boštjan Matjaž Kordiš.
Bilo je 350 članova osnivača, danas ima oko 250 aktivnih članova.
Nakon mnogih preseljenja, društvo se konačno smjestilo u prikladne, lijepe prostore na Kmanu. Udruga je član krovne organizacije Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj.

Triglav povezuje Slovence u Splitu, okolici i u Hrvatskoj, potiče međusobno upoznavanje i druženje, jača i uspostavlja društvene i kulturne veze sa Slovenijom i okolinom u kojoj djeluje.

Očuva i jača slovensko samopouzdanje, identitet, slovenski jezik, njeguje običaje, kulturnu baštinu i kulturno-povijesne vrijednosti.
Pruža razne oblike pomoći, pruža važne informacije, organizira kulturne, znanstvene i stručne sastanke, sudjeluje na forumima, događanjima i drugim oblicima druženja.

Kazališnim, glazbenim, folklornim i plesnim događanjima, izložbama, književnim večerima, predavanjima potiče i razvija slovensku kulturnu djelatnost, veže je za svoju sredinu i tako je obogaćuje i oplemenjuje.