S lijepim uspomenama

Iz svoje nove domovine, daleke Amerike, Igor Komlenović, unuk našeg prvog predsjednika Boštjana Matjaža Kordiša, preko oceana je doveo svoju lijepu suprugu Natalie u svoj rodni grad.

Igor je svim srcem i ponosom želio pokazati Natalie društvo koje je raslo u marljivim i kreativnim rukama njegova djeda. Natali je posjetila naše prostore s neizmjernom toplinom i iskrenim zanimanjem, gdje smo mogli oživjeti uspomene na vremena kada je Boštjan bio s nama, razgovarati o temeljima koje je s velikom žarom, altruizmom i ljubavlju ugradio u operaciju. i napredak Društva. Oboje su s radošću i nostalgijom slušali riječi hvale o Slovencima, Slovenskom društvu i njegovom cijenjenom predsjedniku. Igor se prisjetio i učenja slovenskog i tradicionalnih proslava na slovenskim blagdanima, a bio je vrlo sretan kad je čuo da je njegova baka i dalje bila veseo i pozitivan član društva, a ujedno i vrijedna studentica slovenskog jezika.

Na Primorskem je po dveh letih zopet zazvenela pesem našega MePZ

Poročilo za Dalmacijo danes

POSJETILI SMO SLOVENSKO DRUŠTVO U SPLITU Njihova vrata su otvorena svim građanima, a evo priče o dobrim ljudima koje morate upoznati