Sjajno “Barvna Čarolija”

Siva i mokra večer. Ulice su gotovo prazne. Znamo zašto.

Jesen nas polako vodi u hibernaciju.

Tada se na ulazu u predvorje gradske knjižnice u Zadru sve odjednom mijenja, na odjelu Arbanasa blista 13. međunarodna likovna kolonija, Virtualni Turanj 2020.

Kolonija, koja je na Turnju bila svakog svibnja, odgođena je za listopad, ali situacija ni u ovom razdoblju to nije dopuštala. Organizacijski odbor SKD Lipa Zadar odlučio je stvoriti virtualnu koloniju.

Cilj je definitivno postignut. Prijateljstva slikara, unatoč surovoj stvarnosti, nisu prekinuta, ali bljesak boja će zasjati do sljedeće kolonije bez virusa.

Za divljenje je vrijedan rad vrijednih slikara, 28 sudionika kolonije, koji su se potezima kista predali mašti, i ispunili naša srca svjetlošću i radošću u ovim sivim vremenima.

I mi iz SKD Triglav Split s oduševljenjem smo uživali u ovoj živopisnoj čaroliji, ponosni na vrijedne slikare naše sekcije Mirjanu Božulić, Aleksandru Hajdić, Lidiju Stehlik i voditelja Ivana Kosmosa.

More Stories

SKPD Snežnik proslavio je 15. godišnjicu

Uzimajući u obzir sve sigurnosne mjere zbog Covid-19, Slovensko kulturno-prosvjetno društvo Snežnik proslavilo je u petak, 23. listopada u lovranskom kinu Lovran 15. godišnjicu uspješnog djelovanja. Ovom svečanom događaju u

Umjesto Gorskog kotara, izlet do slapova Krke

Slovensko kulturno društvo Triglav u listopadu je zamijenilo sveslovenski skup izletom do slapova Krke na području riječnog sliva i njenog toka koji je 1985. proglašen Nacionalnim parkom. Naravno, nismo obišli

Modernizacija informatizacije

U listopadu smo odlučili obnoviti i modernizirati informatizaciju prostora naše udruge u Šibeniškoj ulici. Prostor je sada u potpunosti prekriven jakim wi-fi signalom. Loš signal bio je značajan problem u