Sjajno “Barvna Čarolija”

Siva i mokra večer. Ulice su gotovo prazne. Znamo zašto.

Jesen nas polako vodi u hibernaciju.

Tada se na ulazu u predvorje gradske knjižnice u Zadru sve odjednom mijenja, na odjelu Arbanasa blista 13. međunarodna likovna kolonija, Virtualni Turanj 2020.

Kolonija, koja je na Turnju bila svakog svibnja, odgođena je za listopad, ali situacija ni u ovom razdoblju to nije dopuštala. Organizacijski odbor SKD Lipa Zadar odlučio je stvoriti virtualnu koloniju.

Cilj je definitivno postignut. Prijateljstva slikara, unatoč surovoj stvarnosti, nisu prekinuta, ali bljesak boja će zasjati do sljedeće kolonije bez virusa.

Za divljenje je vrijedan rad vrijednih slikara, 28 sudionika kolonije, koji su se potezima kista predali mašti, i ispunili naša srca svjetlošću i radošću u ovim sivim vremenima.

I mi iz SKD Triglav Split s oduševljenjem smo uživali u ovoj živopisnoj čaroliji, ponosni na vrijedne slikare naše sekcije Mirjanu Božulić, Aleksandru Hajdić, Lidiju Stehlik i voditelja Ivana Kosmosa.

Na Primorskem je po dveh letih zopet zazvenela pesem našega MePZ

Poročilo za Dalmacijo danes

POSJETILI SMO SLOVENSKO DRUŠTVO U SPLITU Njihova vrata su otvorena svim građanima, a evo priče o dobrim ljudima koje morate upoznati